Vítejte u přehledu týdne.

V Crowd1 se toho neudálo moc, co by stálo za zmínku. Nejvíce očekávaná událost – start Moon Birdie se pravděpodobně posunul. Soudím tak podle toho, že když v obchodu C-Store zadám požadavek o akceptaci svého voucher kódu, tak mi stránka odpoví, že produkt v této chvíli ještě není dostupný. Nevím, co si mám o tom myslet, protože i na oficiálních stránkách moonbirdie.media se informace o spuštění 14. 4. 2022 nějak vytratila.

Možná to má souvislost s tím, že akce na slevové vouchery pro členy Crowd1 byla prodloužena do 30.4.2022. Napsal jsem dotaz na podporu a odpověděli mi:

Vážený pane …….,

Děkujeme Vám za zakoupení předplatného Moon Birdie!

Vzhledem k neuvěřitelnému zájmu a pro zajištění hladkého průběhu zavádí Moon Birdie odkupy dárkových kódů a registraci přibližně u 100 uživatelů najednou, počínaje nejvyššími příčkami v Crowd1.

Očekává se, že tento proces potrvá přes velikonoční víkend, a během několika následujících dní výrazně zvýšíme množství výkupů dárkových kódů.

Děkujeme vám za pochopení.
Podpora společnosti Moon Birdie

Asi je ten zájem opravdu velký…Předpokládám, že informace z krypto světa budou zajímat hodně lidí, protože v alokaci části aktiv do kryptoměn vidím dobrou příležitost ochrany peněz před inflací.

Jak vypadají výukové programy se můžete podívat na obrázek níže. Měli byste se k nim dostat po registraci na základní stránce Moon Birdie – Špičkové kryptografické vzdělávání a postřehy

Jak v posledních dvou letech rostou kryptoměny, na to se podívejte na grafu níže. Myslím si, že není nutno dalšího komentáře. V současné době vlastní nějakou kryptoměnu necelé 4 % populace světa. Za deset let to bude 50 % lidí a možná i více. To jsou cca 4 miliardy lidí, každý druhý. Asi je nebudou mít na okrasu, nebo aby byli “in” a šli s dobou, ale budou krypto aktivně používat. Zejména v souvislosti s platbami na internetu. Ano, Web3 to umožňuje již dnes. Je to budoucnost internetu a naše šance a výhoda je, že to víme mezi prvními.

Konkrétně článek na Moon Birdie o Stakingu (možnosti vložit své kryptoměny na termínované vklady), je hodně zajímavý.  V článku jsou popisovány základní principy těžby kryptoměny PoW (Proof of Work) a ověřování transakcí stakingem PoS (Proof of Stake). Níže cituji část z článku:

Proof of Work využívá high-tech počítače schopné řešit matematické problémy v kryptografii. S Proof of Work přichází “těžba”. V podstatě ti, kteří používají Proof of Work k ověření transakcí, se také nazývají horníci. Těží nové bloky výměnou za krypto odměny založené na tom, jak silné je jejich těžební zařízení.

Na druhou stranu, Proof of Stake nevyžaduje, aby osoba měla high-tech počítače nebo jakékoli fyzické nástroje k ověření transakcí. Místo toho zavádí koncept “stakingu”, kde validátoři mohou vsadit kryptoměny, aby pomohli ověřit transakce a získat odměny výměnou za to. Cílem tohoto mechanismu je vyřešit problémy se spotřebou energie vytvořené společností Proof of Work. A pokud jde o odměny, validátoři získají svůj spravedlivý podíl na odměnách, když jsou vybráni k ověření. Odměny budou záviset na množství vsazené kryptoměny.

Proč Proof of Stake?

Existuje několik důvodů, proč je Proof of Stake (PoS) lepší než jakýkoli jiný mechanismus konsensu na blockchainu. Šetrnější k životnímu prostředí než Proof of Work (PoW) Za prvé, PoS je ekologičtější než PoW. Jak již bylo zmíněno dříve, PoW potřebuje počítače k těžbě, což znamená, že se spotřebuje velké množství elektřiny. Ačkoli těžba bitcoinů podporuje investice do obnovitelné energie, spotřeba energie PoW je stále pokračujícím problémem a některé země, jako je Čína, již v této věci vyvolaly poplach. 

Příležitost k výdělku pro retailové investory 

Dalším důvodem, proč je Proof of Stake vynikající, je to, že je to levnější způsob, jak být validátorem. Ve srovnání s PoW, kde validátor potřebuje investovat do high-tech nástrojů k těžbě, PoS umožňuje čipování kryptoměn tak, aby splňoval minimální požadavky konkrétní sítě. Například, pokud je vyžadováno, aby 32 ETH bylo validátorem na Ethereum, validátory mohou otevřít příležitost pro retailové investory, aby vsadili své kryptoměny, aby splnili minimální částku potřebnou k účasti na sázení.

Takže kdo má zájem o informace, může využít prodloužené akce na slevu na registraci Moon Birdie. Nepočítám, že informace ze svého účtu Moon Birdie budu zveřejňovat zde na stránkách. Asi bych časem narazil. Ale dobrým přátelům dám vědět, způsob si najdu.

Zpráva z back office:

Máme skvělou zprávu: prodlužujeme předstartovní akci Moon Birdie do 30. dubna! To je vaše šance získat přístup k nejuznávanější krypto vzdělávací platformě na trhu. Crypto vede finanční revoluci, takže se podívejte na vše, co je s tímto nástrojem spojeno, prostřednictvím zpravodajů, akademie a top obchodů Moon Birdie. Budete se také dokonale připravovat na budoucí uvedení produktu Crowd1 na trh se všemi získanými znalostmi a postřehy. Pohybujte se rychle a využijte tuto skvělou službu! Prodloužení je pouze do 30. dubna.

To je zatím vše k Moon Birdie. Informaci máte a neberte ji jako moje investiční doporučení. Dělejte si se svými penězi, co chcete, jsou vaše. Když se o ně bojíte, jenom dobře.

Co nového v Planet IX?

Planet IX se potýká s problémy zobrazování obchodů a s propojením s Polygonem. Vývojáři o všem vědí a pracují na tom, jak nám bylo několikrát odpovězeno při dotazech na podpoře. Slibují vše vyřešit v další aktualizaci, ale problémy jsou asi větší, než očekávali a je celkem ticho i na Discordu. Hra funguje, obchody také, ale není to “ono”. Problém vidím v tom, že je zde většina hráčů, kteří se zaregistrovali nebo obdrželi PIX a nic nedělají.

Hra je založena na obchodování s PIX a vytváření území, tj PIX, které spolu sousedí. Bez interakce všech hráčů sice můžete dávat lukrativní nabídky na koupi, ale když protější strana nereaguje, je to na nic. Doufám jen, že se to časem změní, protože stále přetrvává beta fáze. Je otázka, co je lepší strategie. Vyčkávat, až moje PIX budou mít větší hodnotu? Zde je nebezpečí, že se nedočkáte, protože mezitím okolní PIX někdo vykoupí a pro ostatní už nebudou vaše PIX zajímavé. Nebo vám to vyjde a zrovna váš PIX někdo bude nutně potřebovat k vytvoření území a přeplatí ho. Proto si kontrolujte příchozí nabídky. Zatím to vypadá, že se nabídka-poptávka ustálí někde mezi 2-5 PIX, samozřejmě existují výjimky.

Ale i tak, spočítejte si výnos, když byste svůj pozemek prodávali pouze za 1 IXT. U posledního MEDIUM balíčku, který byl v prodeji 10.4.2022, mi to vycházelo na 614,5 % na jeden PIX, a pokud by se podařilo prodat všech 165 PIX, které byly jeho obsahem, bylo by to hodně zajímavé. Ale je to o tom, že hráči musí hrát a hra se musí rozjet. Rovněž hodnota jednoho IXT se pohybuje kolem 2 USD a předpokládám, že s časem a počtem hráčů poroste. Dávám tomu tak dva roky, než budu hodnotit. Hra je zábava, můžete zde vyzkoušet svého obchodní ducha, zajímavé jsou příjmy ze stakingu a časem toho přibyde více. Pořád je několik let vývoje ještě před námi…

Proto ani hra není marketingově tolik propagována. Nicméně na síti Polygon je už na druhém místě v počtu uskutečněných transakcí. Zanedlouho bude první.

Možná jste zaregistrovali problém s potvrzováním BP z Holding Account. Vyskočí na vás hláška “Claiming holding funds is on cooldown” neboli v google překladu  “Tvrzení, že držení finančních prostředků je v útlumu”. Asi to pozastavili, což by signalizovalo problém s financováním. Doufám, že to vysvětlí. Aktivit je rozjetých příliš, stavějí se nové kanceláře, samé promoakce a to všechno něco stojí. Navíc 15.4. proběhla výplata, a vzhledem k nárůstu TOP pozic leaderů byla opět nižší, než předchozí měsíc. Předpokládám, že kompenzační plán odměn je dobře nastaven a na výplaty bude. Nezkoušel jsem vybrat peníze z účtu, ale kdyby to opět nefungovalo, asi by se lidi ozvali.

Dosud vidělo:221Dnes vidělo:1