Události Týdne.

V tomto týdnu se toho moc neudálo. Dalo by se říci, že není o čem psát. Zaujaly mě některá prohlášení na konferencích leaderů, které vedou na ZOOMu. Proto jsem jednu část takové konference ‘Company Update’ nahrál i s přeloženými titulky v češtině. Jde o strojový překlad, a proto je nutno překládané výrazy brát s rezervou. Video jsem umístil na úvodní stránku webu, jsou v něm náznaky toho, jak se Crowd1 bude chovat v roce 2022.

Jak vnímám situaci já?

V současné době můžeme sledovat u všech větších firem přesun do digitálního prostoru. Už i Facebook se přejmenoval na Meta a chce poskytovat v budoucnu komplexní digitální služby. Po celém světě se rodí projekty, které jsou založeny na kryptoměnách, virtuální realitě, NFT, metavesmíru (thehyperverse.net) a přechodu do internetového prostředí. Jak budou takové startupy úspěšné, lze těžko předpovídat. Umožňuje to zejména aplikace technologie blockchain, o které se tady rozepisovat nebudu. Prudký nárůst NFT aktiv a kryptoměn se nedá zastavit a každý, kdo chce na tomto trendu vydělat, přichází s něčím novým. Vždy se musí nějak odlišit, aby to nebylo jedno a to samé a v podstatě každému jde jenom o peníze. Ať už to je Planet IX, která díky spojení s Crowd1 získává neskutečný náskok, nebo jiné. Nové projekty si musí budovat členskou základnu a “lákat” lidi a vytvářet sítě. Planet IX díky spojení s Crowd1 to má jednodušší. V příštím roce budou spuštěny další podobné hry s kryptoměnou. Zařadí se tak k již existujícím Decentralandům, Ace Infinity… Lze jmenovat např. nejlepších 6 projektů založených na blockchainu, některé znáte, některé ne, protože se objeví až v průběhu roku 2022.

  • Sandbox
  • Illuvium
  • My Neighbor Alice (ALICE)
  • Ultra
  • Netvrk
  • Star Atlas

Kdo si o tom chce přečíst více, může ZDE.

Není zde zmínka o Planet IX a to je možná dobře, protože hra není ještě plně připravena, teprve se rozjíždí a NFT tokeny se budou razit do konce února. Pořád se ladí a vychytávají chyby. Až bude hra vypuštěna pro veřejnost, začne ta správná zábava. Kladu si otázku, kolik takových projektů je schopno “uživit se”? Každý si musí najít svou uživatelskou základnu. Ten, kdo bude dávat nejlepší možnost výdělku s pořádnou porcí zábavy, bude mít navrch.

Podobně i Crowd1, se svou orientací na kryptoměny, čeká velká budoucnost. Síla davu lidí se ukázala na příkladu Planet IX. Neznámá hra se dostane okamžitě na špici, protože ji tam “dav” posune. Tak to bude i s dalšími produkty, které se objeví v C-Store. Podle zpráv čeká mnoho firem na to, aby jim Crowd1 udělal “reklamu” a pomohl prodávat jejich zboží. Je třeba selektovat z nabídek. Aby se vybraly ty nejlepší, musí se dokončit kompletní servis pro nás, členy – podnikatele. Má se vytvořit podpůrná firma se specialisty z různých oborů, kteří vyberou a vyzkouší ty nejlepší příležitosti a po důkladném testování produkt zařadí do C-Store a my ho můžeme prodávat. Vždy to bude příležitost, jak začít s něčím novým, co tady ještě nebylo.

Tak jsem pochopil video o filozofii Crowd1. Zajistit servis svým členům, aby mohli vydělávat na prodeji produktů z C-Store. Kdo si k tomu vybuduje síť členů, je na tom ještě lépe, získává residuální příjem každý měsíc. Možná se více dozvíme 11. prosince na World Event.

Miggster+

Na setkání leaderů v Dubai přednesl CEO firmy Emergence vizi dalšího vývoj v Miggster. V příštím roce bude představena varianta Miggster+, která bude zvládat prémiové hry typu Doom, FIFA apod. Rovněž by měly být implementovány E-Sport hry. Předpokládá se větší rozšíření mezi hráče, v současné době má Migster více jak 2 000 000 platících hráčů. S představením Miggster+ má být distribuováno rovněž 250 000 NFT, jak to bude probíhat se doufám dozvíme včas. Měli by je obdržet první hráči v Miggster+. Je patrné, že i Miggster  zachytil trend NFT a kryptoměn.

Planet IX

Probíhá “ražení” PiX, kdy každý PiX (pozemek ve tvaru šestiúhelníku), bude samostatné NFT. To znamená, že bude nezaměnitelný a jedinečný. Proto bude mít s rozvojem hry narůstající hodnotu. Již nyní se obchodují na Marketplace pozemky za cenu v desítkách a stovkách IXT. Aby bylo jasno, IXT token je kryptoměna v Planet IX, která je na burze a její hodnota je v době psaní článku 1,945965 IXT / 1 USD. Takže zhruba dva dolary za jeden token IXT. Své pozemky, pokud už jsou vyražené, můžete nabídnout k prodeji na Marketplace. Samozřejmě musíte mít připojenou peněženku Metamask.

OpenSea

OpenSea je první a největší tržiště s NFT na světě. Zde se prodávají a nakupují NFT. Můžete se podívat, za jaké “blbosti” jsou lidé ochotni utratit desetitisíce dolarů. Je to trend dnešní doby, kdy peníze ztrácejí hodnotu a u NFT hodnota roste s časem.

Když si najedete na adresu Planet IX – Collection | OpenSea , tak se vám zobrazí přehled nabízených PiX a jejich majitelé. Nevím, jestli i zde se dá obchodovat i s PiX, nebo je to jen výsada Marketplace v Planet IX. Teoreticky by to mělo jít, protože adresa každého PiX v blockchainu je jedinečná.

Bude nějakou chvíli trvat, než budeme mít všichni své PiX “vyraženy” a umístěny na vygenerované souřadnice GPS. Proces je poměrně rychlý, 20 000 ks za hodinu. Vzhledem k množství PiX, kdy je nutno “označit” každý pixel samostatnou adresou v blockchainu Polygon, aby získal status NFT to bude trvat do konce února. Potom se s ním dá obchodovat. Těch pixelů, které je nutno označit, je 322 000 000 a proto si musíme počkat.

Závěr

Bude zajímavé, kam se bude svět v oblasti kryptoměn a digitálních aktiv ubírat. Je to trend doby a decentralizovaných financí (DeFi). V blockchainu je zaznamenána každá transakce, od koho ke komu se převod uskutečnil. Dovedete si představit, že by na tomto systému běžely státní zakázky a výběrová řízení? Ono to jde a poměrně lehce. Potom by byly některé instituce zbytečné. Proto se stát a banky budou co nejdéle bránit tomuto systému. Přišli by o možnost regulace a zisků. V blockchainu je jako v účetní knize zaznamenáno všechno. Je na každém z nás, jak se bude v této oblasti vzdělávat a přizpůsobí se novému trendu. Jak řekl jeden známý ekonom: “Nemusíte v životě nic měnit, přežití není povinné.”

Ta zelená čísla znamenají cenu pozemku v IXT tokenech. Jeden token se nyní pohybuje na ceně cca 1,8 – 2 dolary/token. Jeho kurz můžete vidět ZDE. V marketplace můžete svůj pozemek nabídnout k prodeji, nastavit aukci na nejvyšší nabídku a délku trvání aukce. Potom jenom čekat, kdo si to od vás koupí. IXT tokeny budou připsány na vaši peněženku Metamask, kterou už jistě máte připojenou k Planet IX. Moje rada zní – vyčkat.

Dosud vidělo:154Dnes vidělo:1