Události v Crowd1.

Vítám vás u přehledu uplynulého týdne. Nenechte se zaskočit malou změnou v pojmenování příspěvku. Od nyní budu za pořadové číslo týdne vkládat dovětek “v Crowd1”. Tato drobná změna je i v titulku stránky. Důvod je prostý – SEO. Pomáhá to vyhledávačům najít správný a relevantní obsah. A Team CSM se potřebuje dostat do povědomí lidí :). Svou propagací k tomu přispíváte i vy, věrní čtenáři.

Co se tedy událo nového? Jedna zásadní novinka přišla tento týden a to přímo z Crowd1. Je tak důležitá, že ji zmíním jako první.

USDT Platby – Nyní v provozu

Super vzrušující zpráva pro všechny členy Crowd1!

C1 s potěšením oznamuje spuštění USDT plateb – bleskově rychlého, efektivnějšího a pohodlnějšího způsobu placení! S USDT mohou všichni noví i stávající členové snadno nakupovat, aniž by museli přemýšlet o převodech měn.

Jednoduše si vyberte USDT jako preferovanou platební možnost a užijte si bleskově rychlé transakce, které jsou bezpečné a spolehlivé. Toto průlomové spuštění pro nás znamená významný krok vpřed, protože se snažíme poskytovat našim váženým členům co nejlepší zkušenosti.

To je velký posun v dostupnosti služeb, protože každý, kdo vlastní web3 peněženku Metamask (je možno si ji nainstalovat jako doplněk každého prohlížeče z adresy https://metamask.io) si může dovolit platit z této peněženky. K platbám si pouze vygenerujete v Crowd1 platební adresu, kterou vložíte do příslušného okénka v peněžence a potvrdíte. Na peněženku si pošlete peníze z nějaké krypto burzy, já volím Binance. To záleží na každém, co preferuje. Metamask mají většinou všichni, kdo hrají Planet IX, takže to problém není. Navíc v Metamask můžete mít různé druhy kryptoměn, kromě bitcoinu, a ty mezi sebou směňovat. Bitcoinová peněženka tedy není nutností, navíc poplatek za směnu EUR na bitcoiny je poměrně vysoký a platba trvá několik desítek minut.  Platby pomoci USDT (Tether) vnímám jako velký posun dopředu. Bitcoin web3 peněženky nepodporují, protože je to jiný protokol, není na bázi Etherea.

Prakticky celý týden se točí kolem prodeje balíčků Cargo Drop 3 do Planet IX. Když zakoupíte do konce února GIFT kód na Cargo Drop 3, tak získáte slevu 35 EUR na koupi balíčku, protože ten nekupujete za plnou cenu 199 EUR, ale použijete tento GIFT kód jako voucher. Navíc se kupujícím, kteří splňují podmínky kompenzačního plánu, načtou body BP za nákup. Viz text z Back Office níže:

PLANET IX Super Cargo Drop 3 – NOW LIVE!

K dispozici exkluzivně do 28. února 2023

PLANET IX, největší hra na Polygonu, vydává své nejneuvěřitelnější a nejcennější vydání vůbec!

Největší dny v historii PLANET IX: je to exkluzivní a limitovaný Cargo Drop 3!

Ultra exkluzivní průkopnická cena za členskou akci C1: pouze 159 eur během propagační kampaně. Cena na stránkách PLANET IX je 199 USD.

Příležitost č. 1 pro všechny členy Crowd1 vybudovat největší hodnotu a nejsilnější budoucnost Web3 s největší společností NFT Play2Earn na světě a dlouhodobě vydělávat!

Nejmocnější Cargo Drop všech dob

Když si koupíte Cargo Drop 3, získáte také 159 bodů hodnosti, až 100% Rank Booster podle vašeho balíčku a bonus 350 BP přímého prodeje. Je to bezkonkurenční a absolutně nejsilnější bonusová propagace ve světě Web3 Play2Earn! To je však důležité: je to časově omezená propagace a máte pouze do 28. února. Toto jsou nejdůležitější dny pro zajištění balíčků pro vás a lidi ve vašich týmech. Ujistěte se, že všichni členové, stávající i noví, dostanou v roce 2023 tuto mocnou a nejcennější šanci.

Cargo Drop 3: Nejepičtější herní aktiva

Nejcennější Cargo Drop v historii hry, který obsahuje vše, co by noví hráči a členové mohli potřebovat, a zároveň je nejcennějším balíčkem vylepšení pro stávající hráče a členy!

Cargo Drop 3 obsahuje super výkonný a revoluční Rover, který vám dává perfektní start ve světě Play2Earn! Získáte také Large Pack 2.0, balíček Gravity Grade Pack. Obsahuje velké množství cenných aktiv, jako je garantovaných 1 111 PIX různých úrovní, kontrakt na dlaždice na vylepšení řízení mise na 36 dílků, stejně jako zařízení, orientační body, bedna s kořistí a vzácný M3Ta-MOD. Získáte také balíček avatarů, nehratelné postavy ve vesmíru PLANET IX, které vám poskytnou nejlepší pohled na herní svět. Pozor – 1 balík CD3 obsahuje pouze PIX stejné úrovně, např. 1111 PIX Common! Jaké obdržíte, záleží na náhodném výběru, který neovlivníte.

PLANET IX Cargo Drop 3: Vše, co potřebujete vědět

Ultra exkluzivní průkopnická cena za členskou akci C1: pouze 159 eur během propagační kampaně. Cena na stránkách PLANET IX je 199 USD.

Jako průkopnický člen C1, hráč a vůdce si můžete zakoupit exkluzivní Cargo Drop 3 v hodnotných balíčcích po 1, 5 nebo 10 kusech a plně využít výhod této ultraexkluzivní akce. Vezměte prosím na vědomí, že poukaz na nákup Cargo Drop 3 můžete uplatnit pouze v případě, že držíte nebo vytvoříte peněženku Web3.

Planet IX

Zakladatel PLANET IX, Felix, poskytuje výjimečný pohled na nový vývoj ve finální IX. epizodě Studio session.

PLANET IX, hra číslo jedna Play2Earn na Polygonu, s více než 400 miliony prodaných NFT a 200 000+ krypto peněženkami držícími svůj token, zahájila nejneuvěřitelnější a nejcennější propagační kampaň vůbec! Je to exkluzivní a limitovaný Cargo Drop 3.

V tomto extra speciálním studiovém sezení vystupují Felix a Christopher z Planety IX s Anthonym Chatelainem, kteří diskutují o průlomovém a mega důležitém okamžiku v historii Planety IX.

Cargo Drop 3 byl spuštěn a obsahuje nejcennější herní prvky, jaké kdy byly k vidění, včetně balíčku Avatar Pack, balíčku Gravity Grade Pack a vozítka. Hratelnost už nikdy nebude stejná. A to vše za ohromující, ultra exkluzivní cenu pro Crowd1 Affiliates pouze během období kampaně.

Přední světová hra NFT Play2Earn stoupá do nových výšin. Toto je vůbec největší příležitost pro celou komunitu Crowd1 vybudovat největší hodnotu a nejsilnější budoucnost Web3 a dlouhodobě vydělávat. Poslechněte si vše o tomto průkopnickém okamžiku v 9. epizodě Planet IX Studio Session. K dispozici v Back Office.

Metaversy

Tak v příštím týdnu by se mohlo začít něco dít. Soudím tak podle informací na stránkách metaversy.com.

VELKÉ ODHALENÍ HERNÍ KARTY METAVERSY JE ZDE

Počínaje příštím týdnem v Metaversy každý týden odhalíme čtyři vybrané herní karty, počínaje našimi kartami zdrojů.

Pro naši rostoucí komunitu uživatelů Metaversy, kteří dychtivě očekávají podrobnosti o tom, jak bude hra Metaversy fungovat, představuje toto odhalení ve čtyřech krocích vzrušující novou fázi v našem zavádění Metaversy.

Poprvé budete moci vidět jeden z ústředních prvků hry v Metaversy. Herní karty jsou vaše podpůrné nástroje ve hře, jejichž cílem je poskytnout vám dočasné, ale silné herní výhody, optimalizovat vaši taktickou výhodu nad ostatními hráči v důležitých situacích, kde může výhoda navíc znamenat rozdíl mezi dobrým obchodem a fantastickým obchodem.

Herní karty přicházejí ve čtyřech různých variantách, z nichž každá má vlastnosti a použití. První várka ze čtyř, které odhalujeme, je výběr karet zdrojů. Ty posilují zdroje, které tvoří vaše portfolio, a tím posilují vaši pozici při obchodování.

Sledujte metaversy.com v příštích pěti týdnech pro všechna nadcházející odhalení herních karet.

Tým Metaversy

MIGGSTER+

Tak tady je poslední dobou až příliš podezřele ticho. To naznačuje, že něco přijde. Možná to bude to prořeknutí se majitele v rozhovoru s moderátorkou o příchodu nové hry s pracovním názvem Starline. Zpoždění je sice více jak rok, ale rozumím, že vývoj her pro blockchain není nic jednoduchého. Tady jde o peníze a vše musí být dokonalé, protože podvodníci se snaží, seč můžou.

Zásady ochrany před podvody

Jak zabezpečit majetek a minimalizovat riziko pokusů o podvod.

Používejte sekundární peněženku

Pro tuto metodu budeme potřebovat dvě peněženky, nejlépe jednu z nich hardwarovou.
Většinu (ne-li všechna) našich aktiv budeme ukládat do sekundární peněženky, která bude fungovat jako trezor, naše sekundární peněženka by neměla být používána k ničemu jinému než k uchovávání aktiv a interakci s naší primární peněženkou. Naše primární peněženka by v sobě měla mít pouze aktiva, která chceme relativně brzy používat, tato peněženka bude provádět veškerou naši činnost ve web3.

Použití této metody nám umožní vědět, že naše aktiva jsou v sekundární peněžence uložena v bezpečí, aniž bychom se museli bát, že podepíšeme nějakou škodlivou transakci, připojíme naši peněženku na špatnou webovou stránku nebo budeme podvedeni, abychom někomu předali naši seed frázi.

Naše primární peněženka provádí všechny potenciálně škodlivé činnosti, zatímco naše sekundární peněženka sedí s naším cenným majetkem a zůstává v bezpečí před online útočníky.

Pokud se chcete dozvědět o dalších výhodách této metody, můžete si o ní přečíst zde: https://crypto.com/university/what-is-a-hardware-wallet.

Podepisování škodlivých transakcí

Někdy, když surfujeme po webových stránkách3 , jsme požádáni o podepsání transakce, musíme vědět, že webová stránka je 100% legitimní a požadavek nežádá o žádná špatná oprávnění, pokud jsou v žádosti o podpis uvedena špatná oprávnění, naše peněženka je pravděpodobně velmi zranitelná a může být vyprázdněna útočníky.

Nejdůležitější je, abyste podepisovali pouze transakce, o kterých víte, že jsou důvěryhodné, a vždy dvakrát zkontrolujte, zda oprávnění, která požaduje, jsou bezpečná.

Pokud se domníváte, že jste podepsali některá nedůvěryhodná oprávnění, můžete použít tuto webovou stránku a zrušit všechna oprávnění ve své peněžence: https://revoke.cash/.
Můžete si přečíst jejich stránku s nejčastějšími dotazy, kde najdete další informace k tomuto tématu.

Náhodně vyřazené tokeny.

Mnohokrát se nám, uživatelům Web3, stane, že obdržíme airdrop kryptografických tokenů nebo NFT, které jsme nikdy předtím neviděli, pokud zkontrolujete svou skrytou složku na OpenSea nebo tokeny ve své peněžence pomocí webových stránek jako “etherscan.io” nebo “polygonscan.com”, s největší pravděpodobností si ve své peněžence všimnete mnoha tokenů, které jste nikdy předtím neviděli.

Útočník se vás snaží přimět k tomu, abyste s těmito tokeny jakýmkoli způsobem interagovali, přičemž podepsání transakce, která je spojena s interakcí s těmito tokeny, umožní útočníkovi přístup ke všem vašim aktivům v této peněžence a umožní mu vše si vzít.

Nikdy neinteragujte s kryptografickými tokeny nebo NFT, které jste nikdy předtím neviděli a byly vám náhodně přiděleny.

Interagujte pouze s tím, čemu důvěřujete, a vždy si dvakrát ověřte, že se jedná o token, který považujete za důvěryhodný, útočníci se budou snažit napodobit i ty tokeny, kterým důvěřujete, v naději, že si spletete ten špatný s dobrým, což je důvod, proč je důležité kontrolovat webové stránky jako polygon/etherscan, kde najdete správné adresy kontraktů a další informace.

Více informací o škodlivých airdropech najdete zde: https://captainaltcoin.com/dust-attacks-unwanted-tokens-airdropped-in-wallet/.

Někdo vám poskytl svou úvodní frázi.

Někteří útočníci se vás pokusí oklamat tím, že vám dají svůj soukromý klíč/seed frázi s tím, že potřebují pomoci s jednoduchým úkolem, jako je výměna některých tokenů, a požádají vás, abyste to udělali za ně.

Zjistíte, že v peněžence jsou sice aktiva, ale pouze jednoho druhu, což je v naději, že peněženku naplníte penězi za poplatky za plyn, abyste mohli prodat/vyměnit aktiva, jak vás požádali, a oni vám rychle pošlou peníze zpět do své sekundární peněženky.

Phishingové webové stránky

I ve Webu2 se důrazně doporučuje, abyste si dvakrát zkontrolovali webové stránky, na kterých surfujete. Útočníci jsou schopni vytvořit repliky webových stránek těch, kterým můžete důvěřovat, s různými rozdíly, jako jsou adresy URL webových stránek, které vypadají velmi podobně jako legitimní.

Vždy se ujistěte, že jste na správné webové stránce, hledejte změny v konkrétních znacích, které vypadají podobně jako legitimní URL, nebo změny v doméně, jako např. .com, .gg, .xyz.

Mnoha lidem se stane, že jejich peněženka je ohrožena kvůli tomu, že jsou na podvodné webové stránce, která vypadá úplně stejně kromě adresy URL, vždy si dvakrát zkontrolujte, že jste na správné webové stránce, a to tak, že zkontrolujete adresu URL.

Útoky na Discord

Útočník, který vás kontaktuje přímo na službě Discord, napodobí několik věcí, aby vás oklamal:

– Řekne vám, že jste vyhráli x bitcoinů nebo vašich oblíbených alt mincí, a řekne vám, abyste připojili svou peněženku k jejich webové stránce nebo jim poslali x kryptoměn, abyste si vyzvedli výhru.
Vždy se jedná o podvod, pokud jste vyhráli giveaway, o které si myslíte, že jste se jí zúčastnili, zkontrolujte server Discord nebo požádejte administrátory serverů o potvrzení, abyste si mohli být jisti, že se neděje nic podezřelého.

– Mohou vám tvrdit, že vám pomohou vyřešit technický problém, který máte, a říkat vám, že ověření vaší peněženky na jejich webových stránkách nebo naskenování QR kódu váš problém vyřeší, nevyřeší. Vždy se ujistěte, že mluvíte se skutečným členem podpory.

– Můžete dostat zprávu, že PlanetIX nebo jiné NFT projekty dělají novou mincovnu nebo pre-mint a máte přístup se k ní připojit,

PlanetIX a většina dalších projektů vás nebude kontaktovat přes DM o nové mincovně, všechny informace budou sdíleny v našich veřejných kanálech v Discordu. Přečtěte si více o udržování bezpečnosti na Discordu a jak zabezpečit svůj účet: https://discord.com/safety/360043857751-four-steps-to-a-super-safe-account Nezmínil jsem téměř polovinu metod, které útočníci použijí k tomu, aby vás oklamali, ale je to alespoň dobrá představa o jejich taktice a o tom, jak záludné mohou být, což doufejme, že odtud můžete udělat další výzkum o bezpečnosti v rámci web3, protože je to něco, co se všichni musíme naučit.

Upozorňujeme: Žádná z těchto informací nezaručí prevenci podvodů, ale měla by pomoci, PlanetIX není zodpovědná a nemůže vám pomoci, pokud jste se stali obětí útoku, každý je zodpovědný za svůj vlastní majetek a bezpečnost.

Závěr

Považoval jsem za nutné vás informovat před podvodníky v krypto světě. Na blockchainu vidí každý, co máte v peněžence a to kleptomany láká. Při troše opatrnosti a neklikání na všechno, co vidíte, aniž se přesvědčíte o co se jedná, se dá problémům zabránit. Je potom pozdě plakat nad vybíleným účtem, akorát můžete sledovat, po jakých adresách váš majetek putuje. Většinou to podvodníci směňují mezi sebou tak dlouho, až se v tom nevyznáte. Předpokládám, že až bude aplikace, kde půjde kryptem platit podobně jako bankovní kartou, tak se jejich snahy ještě zvýší. Proto je u bank důležitý KYC a ověření zákazníka.

Kdo chce ochránit bezpečně svá aktiva, tak používá hardwarovou peněženku. Osobně mi vyhovuje Trezor, nejen proto, že je to český výrobek, ale je to asi “mercedes” mezi HW peněženkami. Podívat se na něho můžete zde: https://trezor.io/

Kdo chce zůstat v obraze, tak se může každou středu připojit k webináři, který pořádá navrátivší se Udo Deppisch. Některé informace jsou poněkud zkreslené, chápu, že není v Planet IX od začátku a rok nebyl s Crowd1 v kontaktu. Ale žije v Dubai, tak doufám, že nyní bude předávat novinky přímo “od zdroje”. Český překlad tlumočí Patricie Petříková.

Na webinář se přihlásíte na odkazu: http://www.ucd.team   a to každou středu v 19:00. Přihlašujte se raději o pár minut dříve.

A úplně nakonec – zkontrolujte si, zda jste si potvrdili “Elements member status”, protože bez toho se připravíte do budoucna o všechny výhody. Viz obrázek níže. Kdo ho nevidí, tak by měl mít status potvrzen  a u svého účtu uvidí změněnou ikonku. Čas máte pouze do konce února.

Dosud vidělo:164Dnes vidělo:1