Metaverzum

Rádi byste věděli, co nás čeká v budoucnu? Trochu jsem upravil a zkrátil článek, který hodně naznačuje. A na konci moje úvahy … zapamatujte si, co píšu.

Metaverzme je virtuální svět, který je paralelní s reálným světem a interaguje s ním. Metaverze potřebuje přenos hodnot a decentralizovaná digitální aktiva mohou obíhat napříč platformami a odděleně od samotného obsahu a stát se “reálnějšími”. Vznik NFT poskytl velmi dobrý ekonomický mechanismus. Vybavuje metaverza ekonomickou stabilitou, a proto se metaverza po vzniku NFT stala tak aktivní.

K vyspělosti má však Metaverze ještě daleko. Je to hlavně proto, že většina projektů, které v současné době v prostoru Metaverza běží, se stále nachází v tzv. technologicko-akumulačním období. To zahrnuje ponoření do her, zlepšení stability a kvůli omezením interaktivních technologií, jako je AR/VR/full-body tracking/full-body sensing. Integrace je tak omezená napříč všemi platformami a technologie není dostatečně silná, aby podporovala obrovskou skupinu online uživatelů. Zlepšení vyžaduje také výpočetní výkon terminálu. Kromě technických omezení, s nimiž se potýkáme, je nedokonalá také infrastruktura. Nedostatek přeshraniční technologické komunikační infrastruktury brzdí rozvoj metavesmíru. Souhrnně lze říci, že současný vývoj metaverza je do značné míry závislý na vývoji technologií, a to jak softwaru, tak hardwaru.

Metaverze není omezena na jeden jediný virtuální svět, který je paralelní se světem, v němž dnes žijeme, a místo toho může jít o více Metaverzí, které existují současně. Více Metaverzí se nakonec propojí a vytvoří nový systém Multi-verse, který přijme jeden sociální a ekonomický protokol.

Studie ukázaly, že průměrný člověk ve Velké Británii stráví sledováním obrazovek (včetně televizorů, počítačů, mobilních telefonů atd.) 34 let, zatímco ve Spojených státech je to 44 let. Je jasné, že život ve virtuálním světě se stal velkou součástí našeho každodenního života. Uživatelé mohou využívat své virtuální identity k interakci, obchodování, zábavě a mnoha dalším činnostem ve virtuálním světě. Protože je však současná technologie virtuální reality stále ve fázi růstu, není ponoření a interakce celého těla dostatečně silná. V základním vývoji metaverza hraje technologie virtuální reality klíčovou roli. Pomůže snížit záměnu mezi virtuální a skutečnou realitou. Dokonalý pohlcující zážitek umožní uživatelům dokončit různé společenské a duchovní aktivity, jako je sociální interakce, zábava, tvorba, zobrazování, vzdělávání a obchodování.

Metaverze je hranicí internetu a druhým životem lidstva. Poskytuje nám novou platformu, novou identitu, novou osobnost a nový pohled na svět. Blockchain a digitální aktiva dávají Metaverzu skutečnou hodnotu. Rozvoj Metaverza dokazuje, že lidská civilizace může existovat ve virtuálním světě, což zase ukazuje trend vývoje lidské civilizace.

Podle dnes bohužel zesnulého Ing. Andreje Kopčaje, CSc je tzv. Atlantická historie naší civilizace rozdělena do pěti bloků. Každý blok je vymezen určitými událostmi a přechod na nový blok je vyžádán vyšší potřebou HRR civilizace (HRR=hnací energie růstu bohatství). V knize spirálový management je to vědecky prokázáno.

Každý blok má přesně daný vývojový charakter, který je definován svou délkou a rozdělen na jednotlivé fáze.

  • 1 fáze = 42 % délky, růst efektů, které přinesla nová epocha
  • 2 fáze = 26 % délky, upevňování moci, normativy, vznik pnutí, revolt, války, migrace obyvatel
  • 3 fáze = 16 % délky, z toho 10 %vylepšování kvality starého řádu, 6 % vznik nových ideí, myšlenek, příprava nového řádu
  • 4 fáze = zrychluje vývoj, neboť z ideí nové kvality již vykrystalizovaly nové hodnoty, které na sebe strhávají sociální energii pro vytvoření nového řádu, je to revoluční období trvající 10 % cyklu a přináší stále jasnější podobu budoucnosti
  • 5 fáze v průběhu 6% cyklu se ustavují nové instituce, probíhá transformace nových hodnot do nových normativů které vytvoří nový normativní rámec

Dle autora a jeho výpočtů se nacházíme na konci třetího bloku, který začal nástupem řecko-izraelské epochy a dle výpočtu má trvat 3820 let, takže končí v roce 2026. ČTVRTÝ BLOK startuje v roce 2026 a bude trvat 820 roků. Má se vyznačovat budoucností stabilní komplexity velkorysé spolupráce. Těžiště kvalitativvní změny bude v roce 2670. Jestli chcete vědět co bude v pátém bloku, který končí v roce 3040, přečtěte si knihu Spirálový management, ale nejspíš ji neseženete.

Co to pro nás znamená? Jsme na součástí historického přelomu změn a nových kvalit života. Ať se nám to líbí nebo ne. Článek o metavesmíru nám hodně naznčuje. Technologie, založené na blockchainu budou za deset let běžnou součástí života, stejně jako mobilní telefon. Dojde k dalším významným objevům a vynálezům, o kterých ještě nevíme, nebo si je ani neumíme představit.

Ale co nosíme ve své fantazii se jednou vyplní. Umím si představit, že s virtuálními brýlemi na očích a implementovaným smyslovým čipem do kůže nebo míchy se jednou budeme moci z pohodlí svého obýváku procházet po jakémkoli místě na světě a cítit písek pod nohama jako na pláži na Bahamách. Asi se toho většina z nás i dožije. Technologie to umožňují už dnes, i když nejsou dokonalé. Vnímejte zprávy z médií, pod čarou si můžete domyslet souvislosti. Už jste slyšeli o nových Apple brýlích? Víte, že baterie HE3DA nás můžou zbavit závislosti na dodavatelích energií? Nemusí vás to zajímat, ale nevyhnete se tomu v budoucnu. Píšu bláboly, kterým nelze věřit? Zapamatujte si tento článek a porovnávejte během následujících 5 let s informacemi, které uslyšíte. Kdo je připraven, není překvapen.

Proto Miggster a Planet IX, proto Crowd1, proto kupředu, zpátky ni krok 🙂 Tvoříme nový věk, už v roce 2026 !

Dosud vidělo:154Dnes vidělo:1