Reakce Crowd1 na pořad Devi

  1. května 2021

Crowd1 dostává více vysílacího času v pořadu Devi. Již jednou jsme se této televizní show se sídlem v Jihoafrické republice zúčastnili. Proto a v souladu s naší politikou transparentnosti tímto zveřejňujeme otázky a naše odpovědi, abychom předešli jakýmkoli dezinterpretacím nebo nedorozuměním.

Pokud máte k těmto odpovědím jakékoli připomínky nebo dotazy, můžete nám napsat na adresu press@crowd1.com.

  1. Jaký je současný stav Crowd1 z hlediska počtu členů a jejich růstu?

Crowd1 má více než 30 milionů registrovaných uživatelských účtů a rychle a stabilně rosteme.

 

  1. Kdo řídí Crowd1 – kdo jsou členové v čele?

Registrovaným předsedou představenstva je Ruari Laughlin-McCann. Crowd1 však právě rozšiřuje představenstvo. Jonas Werner (zakladatel společnosti Crowd1) je v podniku stále aktivní. Jinak informace o lidech ve společnosti Crowd1 nesdělujeme, protože se jedná o osobní údaje.

  1. Kde je společnost Crowd1 registrována a kde je její sídlo? Kdo založil společnost Crowd1? A jak do toho zapadá Stelios Piskopianos, který společnost zaregistroval jako první?

Společnost Crowd1 je registrována v Ras Al Khaimah (RAK) ve Spojených arabských emirátech a má sídlo v Dubaji. Společnost Crowd1 založil Jonas Werner. Více informací o něm si můžete přečíst v tomto článku.

Stelios Piskopianos pomáhal společnosti Crowd1 při registraci společnosti Crowd1 Network Europe Ltd na Kypru, protože tehdejším podnikatelským záměrem bylo mít společnost i v Evropě. Tento plán byl však po registraci společnosti zamítnut, a proto společnost Crowd1 Network Europe Ltd nikdy nebyla aktivní. Stelios Piskopianos dostal od společnosti Crowd1 Network Ltd již dávno pokyn, aby společnost ukončil činnost.

  1. Jaký byl důvod odchodu Johana Staëla von Holsteina?

Z úcty k soukromému životu Johana Staëla von Holsteina nechceme komentovat více, než co již bylo řečeno ohledně jeho zdravotních problémů (to byl důvod jeho odchodu). Johan Staël von Holstein byl pro ICT a Crowd1 velmi cenným vedoucím a zdrojem znalostí.

  1. Domníváme se, že podle zpráv v časopise Breakit odešel kvůli konfliktům?

Za rozhodnutím Johana Staëla von Holsteina odstoupit není žádný rozkol nebo konflikt. Jak bylo sděleno dříve, odstoupil ze zdravotních důvodů.

  1. Stejná publikace také tvrdila, že počty členů jsou nadsazené?

Sdělujeme, že počet účtů, které jsou u nás registrovány, v současné době přesahuje 30 milionů. Ne všechny účty jsou však neustále aktivní. Jsou členové, kteří ještě nezačali, opět jiní, kteří byli aktivní, ale dali si pauzu, a další, kteří jsou aktivní denně. Stejně jako v každé členské síti, ani na Facebooku nebo Twitteru nejsou všichni aktivní denně.

BreakIt společně s deníkem Svenska Dagbladet recenzoval Crowd1 v sérii článků, v nichž bylo zveřejněno několik nepřesností. Tito reportéři nedávno navštívili Sveriges Radio (veřejnoprávní rozhlas) v pořadu, který odsoudil Švédský úřad pro tisk a vysílání pro rozhlas a televizi, protože je v rozporu s požadavkem nestrannosti.

Společnost Crowd1 je stejně transparentní jako každá jiná nadnárodní společnost a vítá všechny typy recenzí a reportáží, pokud jsou objektivní. To však není případ společnosti BreakIt. Odsouzení Švédského rozhlasu proto vítáme, ale považujeme za smutné, že bylo nutné.

  1. Zdroje, s nimiž jsme ve Švédsku hovořili, tvrdí, že organizaci řídí Jonas Werner a že si žije na vysoké noze s Porsche, Lamborghini, luxusním domem, výstavními koňmi, a přesto tvrdí, že už 5 let nezveřejnil příjmy u jejich daňového úřadu? Váš komentář.

Osobní finance Jonase Wernera ani jeho soukromý život nekomentujeme.

  1. Existují také tvrzení, že členové vedení, včetně Jonase Wernera, byli v minulosti zapojeni do podobných pyramidových schémat. Jako příklad byla uvedena společnost OneCoin. Je to pravda?

Nejsme a ani jsme nikdy nebyli pyramidovým schématem. Jonas Werner nebyl nikdy zapojen do společnosti OneCoin. Pokud jde o další “vedoucí” osoby, na které se odvoláváte (těžko říct, o koho přesně jde, vzhledem k tomu, že nejsou uvedena žádná jména…?). Vím pouze o jednom z našich vedoucích pracovníků, který byl zapojen do OneCoin, a tím byl Kenny Nordlund. Jeho angažmá ve společnosti OneCoin bylo nešťastné, a proto naštěstí krátkodobé. Spojení Sitetalku a řady dalších společností s OneCoinem Kennyho do OneCoinu zapojilo. Jakmile si Kenny uvědomil, že skončil u sítě, která se rozhodla dělat síťový marketing nemorálním a nekorektním způsobem, odešel. Kenny Nordlund odvádí pro Crowd1 skvělou práci a má mnoho cenných zkušeností a znalostí o podnikání v oblasti MLM a networkingu.

My však raději mluvíme o našem současném fungování a každý ze zúčastněných přináší různé úspěchy a někdy i neúspěchy. Jsme různorodá parta lidí a společně vytváříme něco opravdu dobrého.

  1. Dokument BBC “Odhalení králů pyramid” označil Crowd1 za pyramidovou hru. Jaká je vaše reakce na tento dokument a závažná obvinění v něm uvedená?

Nesdílíme názory BBC a litujeme, že jsme nedostali příležitost plně se podělit o naši verzi příběhu. Provozujeme legitimní podnikání a většina našich příjmů pochází z doporučovaných produktů, což v dokumentu nebylo zmíněno. Bohužel se vždy najdou lidé, kteří nedodržují náš kodex chování a dělají nám i celému odvětví špatnou pověst. Naše oddělení pro dodržování předpisů tvrdě pracuje na vyhledávání těch, kteří nedodržují náš kodex chování. Více informací o tom, jak naše oddělení compliance pracuje, najdete na blogu Crowd1, zde.

  1. V posledních týdnech se nám ozvala řada členů Crowd1 se stížností, že nemohou provádět výběry. Někteří nám poslali snímky obrazovky s vypnutými tlačítky pro výběr. Proč tomu tak je?

Jednotlivé případy nekomentujeme, ale takové detaily bereme vážně. Kdokoli z Crowd1, kdo se s námi potřebuje spojit, musí vyplnit ticket podpory v jejich back office.

  1. Původně si členové koupili model v domnění, že jim herní aplikace pomůže vydělat peníze (Miggster), ale to nyní vyšumělo a slibované příjmy nikdy nedostali.

Omlouvám se, ale této otázce nerozumím. Miggster právě překročil 750 000 předplatitelů a existuje spousta spokojených členů, kteří tuto mobilní herní platformu úspěšně propagují.

  1. SA spotřebitelé si stěžovali, že Crowd1 puntoval, že se nejedná o pyramidový systém kvůli produktu Grit Hub, který se “kupuje” při vstupu. Následně tvrdí, že jste přinesli nový “produkt” s názvem Mindoe a bylo jim řečeno, že budou mít přístup k My Grit Hub, přesto Grit Hub již není k dispozici. Přišli tedy o produkt, který si zaplatili. Je třeba se ptát, zda to má něco společného se zprávou BBC, která uvádí, že materiál byl plagiátem.

Naše produkty a služby neustále zlepšujeme a vyvíjíme k lepšímu pro všechny zúčastněné. Proto také předchozí majitelé účtů získali přístup k našemu novému vzdělávacímu programu Mindoe. Přidaná hodnota převyšuje cenu balíčků.

  1. Stěžují si také, že tím byl zrušen i přístup k programu Tony Robins Disc Assessment, ke kterému měli slíbený doživotní přístup.

Vzhledem k vylepšení Startovacích balíčků jsme se rozhodli nahradit stávající materiály programem Mindoe. Tato aplikace je postavena na vzdělávacích materiálech pro osobní i profesní růst a bude se nadále rozšiřovat.

  1. Další kostra sporu: Tvrdí, že společnost Crowd1 oznámila, že pokud bude člen neaktivní po dobu 12 měsíců, ztratí své hodnocení i odměny Crowd1. To vyvolává velké obavy v tom smyslu:

Ne, jedná se o nedorozumění. Pokud nebudete aktivní, ztratíte svůj status v našem věrnostním programu. Tento Program je založen na bonusových systémech, které znáte z leteckých společností, kde získáváte body za to, jak často cestujete, jak daleko a jaké produkty využíváte. Stejně jako u věrnostních programů leteckých společností, pokud nebudete aktivní, ztratíte svůj status ve věrnostním programu.

O svůj Startovní balíček však nikdy nepřijdete.

Členství ve věrnostním programu dává tomuto členovi právo sdílet jeho osobní doporučující odkaz a doporučit tak ostatním, aby se stali zákazníky nebo členy. Člen nevyžaduje žádné povinné nákupy. Člen bez osobního nákupu produktů nebude sbírat prodejní bonusy (“SB”) ani nebude součástí fondu aktivních uživatelů (“AUP”) a je považován za neaktivního člena.

  1. Říkají, že jim bylo jasně řečeno, že Crowd1 může být “pasivním příjmem” a že nemusí “pracovat”, aby vydělávali. Hlavním prodejním argumentem byl opět pasivní příjem, který je nyní odebrán, pokud je člen neaktivní.

Jedním z nedorozumění ohledně podnikání Crowd1 je, že Crowd1 prodává finanční produkty nebo služby. Není tomu tak. Crowd1 není investiční příležitost, tudíž neprodává ani nenabízí žádné finanční produkty nebo služby. Ve skutečnosti Crowd1 neprodává vůbec žádné produkty. Místo toho Crowd1 nabízí svým partnerům knihovnu hodnotných produktů, aplikací, webových stránek a dalších služeb od dodavatelů třetích stran prostřednictvím crowd marketingu. To, co Crowd1 podniká, spočívá v úspěšném doporučování ostatních lidí k nákupu produktů třetích stran. Pokud a když si lidé, kterým bylo doporučeno zakoupit určité produkty, tyto produkty skutečně zakoupí, bude provedena platba společnosti třetí strany. Člen pak získá provizi pouze díky úspěšnému doporučení ostatním lidem, aby si koupili výrobky nebo služby třetích stran. Pokud nebudete pracovat, nebudete mít ze zřejmých důvodů žádný příjem.

Existují jasná pravidla, jak propagovat podnikání Crowd1, a propagace podnikání způsobem, který popisujete, není z výše uvedených důvodů přesným způsobem propagace ani vysvětlování.

Jako prostředek k zajištění toho, aby členové skutečně reprezentovali podnikání Crowd1 správným způsobem, používá společnost Crowd1 sofistikovaný software monitorující platformy sociálních médií, který sleduje případné porušení pravidel. S více než 30 miliony registrovaných účtů samozřejmě není možné kontrolovat, co každý jednotlivý člen dělá nebo říká, ale společnost Crowd1 má nulovou toleranci vůči členům, kteří reprezentují společnost Crowd1 nesprávným způsobem. V důsledku toho mohou být vedoucím v případě porušení pravidel pozastaveny nebo zrušeny účty.

  1. Tvrdí, že jim byla také přislíbena “platforma”, kde by bylo možné prodávat/vyměňovat odměny Crowd1 za skutečnou měnu. To se nikdy neuskutečnilo.

Společnost Crowd1 teprve nedávno informovala řadu vrcholných představitelů společnosti, že majitelům odměn C1 bude nabídnuta možnost vyměnit jejich odměny C1 za akcie nové společnosti a že výměna akcií je plánována na letošní léto.  Tato společnost bude založena ve spolupráci s externím poskytovatelem a bude fungovat na základě všech licencí, které jsou pro tento projekt potřebné. Prostřednictvím tohoto řešení získají členové Crowd1 ve skutečnosti platformu, kde budou moci se svými akciemi také obchodovat a následně je směnit za skutečnou měnu.

V současné fázi nemůžeme sdílet žádné další podrobnosti o tomto projektu, ale rádi tak učiníme co nejdříve.

  1. Když se na tuto otázku obrátili na svého “vedoucího týmu”, bylo jim prý jednoduše řečeno, aby se obrátili na Crowd1, ale jejich snaha byla marná a prý je téměř nemožné se s někým spojit. Rovněž říkají, že vydané lístky podpory mizí. 

Pokud jste členem a jste přihlášeni do našeho systému, je snadné napsat a kontaktovat nás. Kdokoli může kontaktovat podporu prostřednictvím formuláře v jejich back-office.

  1. Co se stalo se vzdělávacími balíčky/vlastními balíčky?

Staré vzdělávací balíčky jsme nahradili startovacím balíčkem. Součástí Startovacích balíčků je nový nejmodernější vzdělávací balíček Mindoe ve stylu podcastů, který byl přeložen do deseti jazyků. Balíčky obsahují mimo jiné také 12měsíční předplatné platformy pro společenské hry Miggster, rezervační systém Life TRNDS a další funkce produktů Life TRNDS a také hotelové kredity. Více informací o obsahu a hodnotě jednotlivých startovacích balíčků naleznete na webových stránkách společnosti Crowd1 zde.

  1. Když jsme loni psali náš příběh, plánovali jste spustit hotelové ubytování, cestovní balíčky – stalo se tak.

Ano, to vše je v LifeTRNDS a bylo spuštěno v roce 2020. Loňský rok byl ale kvůli pandemii a také náročnému období pro cestovní ruch a hotelnictví velmi odlišný. Více informací o LifeTRNDS najdete zde.

 

  1. Jaký je váš produkt?

Nabízíme několik různých produktových řad (od společností třetích stran), primární jsou: Mindoe, LifeTRNDS, Miggster. Dále máme další příklady, jako jsou: Tribute, Crowd Magazine a Epic1 Lotto. Ne všechny produkty jsou však dostupné ve všech regionech a zemích z důvodu různých legislativ nebo logistických faktorů.

Crowd1 je program síťového marketingu, který nabízí platformu plnou možností, jak generovat další příjmy pro naše členy. Každý může provozovat své podnikání v podstatě odkudkoli, kde je internet, a jediné, co potřebujete, je chytrý telefon. Prostřednictvím multilevelového marketingu v podstatě dáváte lidem do ruky rybářský prut, a ne jen rybu.

Podobně jako Uber a Airbnb, které nevlastní ani auta, ani postele, ani Crowd1 neprodává žádné vlastní produkty. Pouze prodává produkty jiných společností. Crowd1 se vždy snaží najít strategické partnerství se společnostmi, kde je možné vytvořit situaci výhodnou pro obě strany. Společnosti, které Crowd1 identifikovala, jsou skvělé v tom, co dělají, a chtějí prostřednictvím platformy oslovit více lidí. Díky tomu může Crowd1 svým partnerským členům nabídnout skvělé produkty za nižší cenu nebo s dalšími výhodami a podělit se o většinu zisku se sítí pracovitých lidí. Pokud tedy tvrdě pracujete a jste dobří ve své práci, budete odměněni. Příjmy pocházejí z prodeje produktů, kde se zaměřili hlavně na digitální produkty, protože je to něco, co může snadno a rychle oslovit více lidí.

A v neposlední řadě. Crowd1 již má silnou produktovou řadu s dalšími produkty, které se průběžně uvádějí na trh. Nejvýraznějším a převratným přínosem společnosti Crowd1 je, že využívá jak davovou, tak sdílenou ekonomiku.

  1. Další stížnost spočívá v tom, že se neustále posouvají cíle – že stále házíte novou mrkev. Je to pravda.

Nejsem si jistý, co tím myslíte. Crowd1 se stejně jako všechny rychle rostoucí společnosti vyvíjí a učí se v průběhu cesty. Přesto bylo doposud velmi přínosné být součástí Crowd1 a bude tomu tak ještě dlouho.

Rosteme velmi rychle a to může někdy způsobit určitá technická a administrativní zdržení a problémy na cestě k velkolepějšímu úspěchu. Můžeme vás však ujistit, že jsme zdravá, solidní a perspektivní společnost.

  1. Někteří nespokojení členové se domnívají, že se organizace rozpadá na základě toho, že členům již neplynou peníze?

Rosteme velmi rychle a to může někdy způsobit určitá technická a administrativní zpoždění a problémy na cestě k velkolepějšímu úspěchu. Můžeme vás však ujistit, že jsme zdravá, solidní a perspektivní společnost.

  1. Kde nyní roste počet vašich členů nejrychleji?

V současné době rosteme nejrychleji v Asii.

  1. Co říkáte svým odpůrcům?

Odpůrcům bychom vzkázali, že nepochopili, o čem Crowd1 je.

Jak jsme zdůraznili, Crowd1 neprodává finanční produkty ani služby a že se nejedná o investiční příležitost. To, o co jde, je úspěšně doporučovat ostatním lidem nákup produktů třetích stran. Pokud a když si lidé, kterým bylo doporučeno zakoupit určité produkty, tyto produkty skutečně zakoupí, členové získají provizi. Vydělávání provizí tedy vyžaduje aktivitu a tvrdou práci.