Dva roky s Crowd1

Tento článek je tak trochu osobní, spíše krátké zamyšlení nad téměř dvěmi lety, spojené s Crowd1. Píšu ho jako reakci na některé komentáře prudičů, kteří nepocházejí z naší skupiny Team CSM, ale z širokého světa internetu.

Jsem v pozici, kdy před důchodem začínám bilancovat co se povedlo a co ne. Za ty roky v tvrdém pracovním procesu jsem pochopil, že úspěch nepřichází přes noc. Nejvíce záleží na vztazích mezi lidmi. V soukromém životě i ve firmě. Když si s někým nerozumíte nebo si tzv. “nesednete”, tak společně asi nic nevybudujete. Na své cestě životem buď máte trochu štěstí na dobré kamarády, kteří si vás “vytáhnou” nebo nějakým způsobem pomůžou, když postupují nahoru, nebo máte úspěšné rodiče a jdete v jejich šlépějích a nebo musíte být v něčem výjimeční a vypracovat se sami.

Výjimeční lidé to mají těžší, protože ostatní se jich bojí a často se proti nim semknou, ve smečce se pocit ohrožení lépe překonává. Výjimeční lidé většinou bývají osamoceni, ne každý se vyrovná jejich tempu. Když tak během dlouhých let sleduji výjimečné lidi, tak je obdivuji na jejich cestě za úspěchem. Je poznamenána vytrvalostí budovat svou vizi a i když padnou na kolena, dokážou znovu vstát. Neúspěch pro ně není porážka, ale špatně zvolená cesta. Bez chyb se nikdo neposunuje dál. Chybami se učí. Neberou chybu jako neúspěch, jen špatně zvolenou variantu.

Často se bojíme toho, co nenastane a stavíme si sami překážky do cesty. Vezměme si příklad z dětí. Ty mají strach ze dvou věcí. Z pádu a z hluku. Ostatní pro ně není problém a hlavně: jsou zvídavé a chtějí se učit! My dospělí jsme si své strachy vytvořili sami. Bojíte se o svoje ego?

Bojíte se strachu z odmítnutí? Zkuste se někdy pozorovat. Kolikrát někomu během dne řeknete NE? Na příkladu prodavačky v obchodě, která to poslouchá několikrát denně, když něco někomu nabízí, si musíme uvědomit, že odmítnutí je běžná věc. Kdyby to měla zmíněná prodavačka po prvních 10-ti “NE” zabalit, tak by si asi nevydělala na živobytí. Ale to jsem trochu odbočil.

V květnu 2022 to budou dva roky, co jsem se připojil k Crowd1. Ze začátku se mi moc nechtělo, protože podobných “blbostí” je na internetu přehršel. Ale když už jsem se registroval, tak jsem si řekl, že se podívám, kde jsem to vlastně vlezl. Jsem člověk, kterého vždy zajímalo, co nastane v budoucnu, jaký bude vývoj světa, mám rád vize a dlouhodobé plány. Proto jsem také v doplňujícím vzdělávání dostudoval strategický management a strategické plánování. To mě naučilo, jak se tvoří dlouhodobé plány, koncepce, vize a dlouhodobá pozice firmy na trhu. A porovnávám to s tím, co jsem už zažil nebo jak se vyvíjela historie.

Protože sledují vývoj novinek a technologií a řadím se mezi jejich nadšence, postupně mi docvaklo, kde Crowd1 míří. Když jsem se ponořil do plánů a vizí společnosti, tak mě silně nadchly. Řek jsem si, tady se rodí firma, která jednou bude svou kapitalizací největší na světě. To bylo před dvěma lety. Že ten, kdo vymyslí implementaci technologie blockchainu do svého byznysu bude úspěšný, mi bylo jasné už před sedmi lety.

A najednou tu je firma, která říká, že změní svět. Nikdo jí nevěří, ale tak to většinou bývá. Podobných startupů byly a jsou ve světě tisíce a mnohdy mají jepičí životnost. To je zákon vývoje trhu. Ale když se někomu daří, tak na sebe postupně nabaluje další. Nakonec to skončí tak, že kdo není jeho součástí, tak není “in”.

Vzpomeňte si na svoje začátky s mobilním telefonem. Ze začátku jsme lidi, kteří je vlastnili, měli za exoty, potom jsme obdivovali barevné displeje a v roce 2007 přišel Apple se svým iPhone s dotykovým displejem. A mobilní telefony se během 5 let zásadně změnily. Koho by před deseti lety napadlo, že bude chatovat přes WhatsApp, Facebook a spoustu dalších sociálních sítí?

Když nastoupily kryptoměny, ze začátku to nikdo nebral vážně. Měli jsme povědomí o něčem, co se jmenuje Bitcoin a to je asi všechno. Dnes jich máme tisíce druhů a další přibývají. Podobné je to s NFT. Osobně si myslím, že technologie NFT vytlačí v budoucnu akcie firem, majetkové právníky a notáře. Bankovní technologie převezme blockchain a kryptoměny, ale to je můj odhad za dalších deset let. Vývoj se nedá zastavit. Velice dobře to popisuje Andrej Kopčaj ve své knize Spirálový management v kapitole Čas, v  odstavci: ” zákon zrychlujícího cyklického času a jeho využitelnost pro řízení budoucnosti”. Je to těžké čtení na mozek, ale kdo to dá, bude mít v životě jasno. Proto po několikáté opakuji – kolem roku 2026 očekávejme v celosvětové společnosti globální změnu. Tak jak kdysi přechod na zemědělství před 35 000 lety přiměl člověka se usadit a budovat vesnice a města, tak jak dobytí Bastily v revoluci odstartovalo kapitalismus, tak i nyní přes starou, suchou a nepoužitelnou trávu, raší nové výhonky zeleně globálního spolupráce. Sledujete to jistě také, těch zpráv v médiích postupně přibývá. Metaverzum, virtuální vesmír, web3, virtuální realita, on-line marketing a prodej. Navíc tomu nahrává to, že se svět uzavřel kvůli Covidu-19. Co se stane, až to pomine?

Podívejte se na jeden obrázek, který naznačuje, jak šel dějinami vývoj peněz.

Jsem rád, že jsem u Crowd1 zůstal. Trpělivě sleduji jeho kroky a vývoj, fandím firmě i jejím představitelům. Když se zamyslíte, co všechno dokázali za tři roky, tak je to inspirující. Zkuste to porovnat s jinými firmami, co všechno stihli tito giganti vytvořit za tři roky. Ze známých technologických firem si vyberte třeba Apple, Facebook, Amazon, Alibaba, Uber, AirBnB, Microsoft, Google a nebudu jmenovat více. Kde byli oni po třech letech své existence? Dá se to srovnávat?

Nyní na začátku roku začíná Crowd1 opatrně naznačovat, že v roce 2022 změní svět. Já jim to po těch dvou letech věřím. Mají spoustu nepřátel, protože jsou pro mnohé konkurencí, ale jednou přijde doba, kdy budou stát na špici a bude tam s nimi chtít být každý. Lidé se začnou přihlašovat, protože je přitáhnou produkty a služby z jejich nabídky. A to bude náš čas. Budeme moci tyto produkty nabízet, prodávat a mít podíl na zisku sítě. Kdo si ji vytvoří, bude ve výhodě. Proto se pořádají akce na zvýhodněné členství a bonusy na zisk dalších bodů pro registrující. Je nám naznačováno, že příležitost přichází a máme možnost se připojit k “davu”.

Článek není propagací Epic Promotion nebo dalších akcí, které v současné době Crowd1 pořádá. Spíš je to o tom, abychom jste si uvědomili, k jaké jsme se dostali příležitosti. Není to o tom, že se ihned musíte někde registrovat, když potom stejně nic nebudete dělat. Na to máte času dost, jednou stejně přijdete.

Proto všichni, kteří jste registrováni v Crowd1 a možná jste už na to zapomněli, udržujte si svůj účet aktivní, ať o něho nepřijdete. Stačí jednou měsíčně potvrdit Loyalty Points, věrnostní body. Jde to i v mobilu, jsou to tři kliknutí a udržujete se ve statusu “aktivní”. Pokud se na to vybodnete, můžete jednou litovat. Ta doba přijde a dopředu říkám, že odpadlíci se mohou po ukončeném členství znovu přihlásit k našemu týmu a pokračovat na cestě s Team CSM. Akorát si to budou muset zaplatit znovu.

Čeká nás dlouhá cesta a budu se snažit být na této cestě průvodcem, pro nás všechny, členy týmu. V dotazníku, který byl rozeslán, jsem předběžně vyhodnotil směr, kterým se budeme ubírat. Celkové vyhodnocení a další orientaci tohoto webu zveřejním ke konci měsíce února. Odkaz na dotazník přidám ještě jednou, protože odpověděla zhruba třetina členů. Možná se opozdilci zapojí.

Moje vize je udělat v budoucnu týmový building a školení v kancelářích Crowd1 v Dubai pro všechny členy Team CSM, kteří vytrvají a budou chtít. To už asi nebudu pracovat v současném zaměstnání a nebude mě nic “brzdit”. Samozřejmě v ceně “zdarma” počítám ubytování, letenky a večerní raut. Pokud se moje vize během pěti let naplní, tak ten, kdo s námi zůstane, bude pozván. Bude to zároveň forma poděkování těm, kdo vydrželi a dali se na neprobádanou cestu.

Když už nic, tak alespoň se něco nového přiučíte a zůstanete v “obraze” v současném rychlém světě. Ano, vývoj a doba se neustále urychlují a lidé konzervativně zaměření ztrácejí krok. Záměrně neříkám “staří”, protože starý je každý tak, na kolik se cítí. Vše máme jen ve své hlavě. Stále vás napadají stejné pošetilosti, jako ve dvaceti? Bědováním nad sebou sama si nikdo nepomůže, ostatním je to fuk, mají svých starostí dost. Ve svých myšlenkách každý nosíme svá přání a co bychom chtěli od života. Neodkládejte je, protože čas je neúprosný. Nyní máme šanci něco změnit. Nebude to hned, ale jednou to bude. To si povíme ve 29. patře v kanceláři Crowd1 v Dubaji. Píšu to záměrně, abych si na sebe vytvořil bič.

Dosud vidělo:211Dnes vidělo:1