Virtuální realita

Článek je převzat a přeložen z blogu Crowd1

Mezi pozitivními zprávami a příběhy Crowd1 vám představujeme tuto následnou epizodu seriálu Crowd1 Inspiration. Série Crowd1 Inspiration se věnuje sdílení obchodního a motivačního souvisejícího obsahu, aby inspirovala váš osobní úspěch. Tématem naší další události Crowd1 October World Recognition Event živě v říjnu 10th je “Gaming” a tento článek dává pohled do vzrušujícího světa VR; Virtuální realita.

Díky technologickému vývoji můžeme nyní objevovat, zažívat a užívat si světa a všeho v něm, aniž bychom museli opustit domov. V důsledku pokračující pandemie země zavírají své hranice s cílem snížit rychlé šíření koronaviru, což vedlo k zastavení cestovního ruchu ve světě.

Až dosud byly turistické atrakce a zábavní parky opuštěny, protože mnozí směřují k bankrotu. Nicméně, díky vývoji 360 video a virtuální realitě, turistické atrakce, muzea a zábavní parky mohou opět otevřít své brány pro zvědavé návštěvníky, aniž by to ovlivnilo šíření koronaviru, ale jak to funguje v praxi?

Díky použití takzvané VR náhlavní soupravy může uživatel získat z první ruky zážitek a vzrušení z turistických atrakcí z pohodlí svého domova, zatímco stále zůstává v karanténě. Pomocí vr-headset, je uživatel pozván do světa objevů a zážitků. Ačkoli uživatelé nejsou fyzicky přítomni na místě, mohou cestovat po světě za zlomek ceny a nákladů, jak se to skutečně děje ve fyzickém světě. 4k videozáznam je stěží odlišitelný od reality, odtud název Virtuální realita. Existuje spousta různých typů VR zážitků, možnosti jsou opravdu nekonečné. Uživatelé mohou například naskočit na vyhlídkovou jízdu vlakem švýcarskými Alpami nebo se potápět ve velkolepých korálových útesech na Maledivách nebo dokonce mít plnohodnotný hotelový zážitek. Proč je nezkusit všechny?

Už jste někdy chtěli projít Vatikánem a Sixtinskou kaplí? Měli jste v plánu naladit jeden z krásných muzikálů Andrew Lloyd Webber ? Nebo dokonce navštěvovat kuchařské hodiny? Pravdou je, že můžete udělat všechny výše uvedené činnosti z pohodlí vašeho domova, utrácet málo nebo žádné peníze.‍

Neustálé zlepšování a rozvoj virtuální reality nám umožňuje zažít divy světa a propojit se zkušeností, kterou jsme možná nikdy nemohli zažít jinak.