Události týdne.

Nic moc se toho neudálo, ale přesto, něco se děje. Možná sledujete na internetu zprávy o virtuálních světech, metaverzu, nových hrách, které se v letošním roce zaměří na NFT a dospělé “publikum”, protože budou koncipovány tak, aby vydělávaly a něco dobrého udělaly. Něco se píše v aktuálním článku na E15 – ZDE, ale podobných sdělení je v týdnu více. Je skvělé, že díky Crowd1 můžeme být součástí nové budoucnosti. Každý z nás měl a má možnost se připojit k Planet IX.

Na konferenci s Kenny Nordlundem zazněly nejasné náznaky o plánech Crowd1 na rok 2022 a dokonce 2023. Firma to má zřejmě “vymyšlené”, ale nechce tyto věci prezentovat veřejně. Tak to vlastně řekli i oba řečníci, počkejte si, budete překvapeni. Zároveň sdělili, že by rádi řekli více, ale nemůžou. Tomu rozumím, v byznyse, kde se točí miliardy dolarů, se musí držet slovo.

Tento týden 15.1. rovněž proběhla pravidelná měsíční výplata residuálního příjmu (renty) těm, kteří splňují podmínky pro vyplacení. Pořád to na nízkých pozicích v úrovni sítě není nic moc, ale díky i za to 🙂 Příjem si každý musí potvrdit na tlačítku “Claim” a poté se mu to připíše do Account ballance.

Pro zajímavost pozice Coordinator 2 = 20,70 BP  (2,7 €) a Coordinator 3 = 40, 80 BP (4,8 €).

Miggster

přichází s novými turnaji a losováním o ceny, blíže jsem o tom psal ZDE. Prakticky stačí do 31.ledna zahrát v Miggster jednu z vybraných turnajových her a dostanete se do slosování o notebook Acer. Cen je samozřejmě více, ty se týkají kreditů, které dostanete do hry, prakticky vyhraje skoro každý něco. Ke konci měsíce, asi 27. ledna, ale není to na 100 %, přijde tým vývojářů Miggster s něčím novým. Asi to ještě nebude Miggster+, ale herní prostředí s NFT – Starline.

Nechme se překvapit. Miggster míří k tomu, aby se stal největší světovou platformou pro mobilní hry. A našlápnuto má skvěle, jen díky Crowd1 získal více než 2 000 000 platících členů.

Planet IX

Vývojářům Planet IX asi nastává souboj s časem. Musejí překonávat problém s ražením NFT ke každému pozemku, zpomalili síť Polygon tak, že by vyražení (zašifrování do NFT) trvalo cca 10 let. Navíc se síť Polygon kvůli vysoké poptávce nyní uzavřela. Proto zkoušejí nový způsob pomoci algoritmu Merklova stromu, ale s tím vás tady nebudu zatěžovat. Měl by být nasazen v příštích týdnech, kdo se chce o Merkle Tree dozvědět více, tak si může něco přečíst ZDE. Každopádně mají co dělat a té práce je nad hlavu. Proto o nich v poslední době není moc slyšet, nicméně na blogu se objevil další článek, v pořadí 4., kde se popisuje postup ve vývoji. Článek si můžete pomoci google překladače přeložit do češtiny, najdete ho ZDE. Popisují se tam aktualizace a novinky, na kterých tým kolem Planet IX pracuje.

Jedním z vylepšení bude aktualizace prostředí Marketplace, v článku jsou obrázky, kde to můžete vidět. Aktualizace by měla vyjít na konci měsíce. Tým vývojářů se rozrostl z 8 na 34 lidí, jsou v něm zastoupeny různé profese, jako např. vypravěči, herní designéři, krypto masterminds, filmaři, producenti, plánovači událostí, spisovatelé, právníci, administrátoři, vývojáři back-endu a front-endu, programátoři a mnoho dalších multitalentovaných profesionálů.

Až se to celé spustí, bude to skvělé. Nesmíme zapomenout, že podle časové osy nás čeká ještě několik let vývoje hry tak, aby tu s námi byla dlouho, neli navždy. Možná jste si přečetli, že trh s virtuálními pozemky nabírá na obrátkách. Kdo má chvíli času, stáhl jsem screen videa i s českými titulky, kde mluví vývojář o Planet IX. Stojí to za podívání. Video najdete na konci článku.

Team CSM

Tým se rozrostl v minulých týdnech o čtyři nové členy, doufám, že se jim bude mezi námi líbit. Zachovávám diskrétnost, neprozrazuji jména, ale mají možnost se připojit na požádání k naší WhatsApp skupině vyhrazené pouze pro členy. V této skupině proběhl dotazník ohledně informací k Planet IX, za jehož vyplnění děkuji těm, kteří tak udělali. Na základě výsledků odpovědí připravuji založení samostatné skupiny k Planet IX (v hlasování vyhrál WhatsApp), kde budu řešit pouze problematiku Planet IX. Ostatní členové, kteří nemají zájem, nebudou ve skupině Crowd1 obtěžováni častými příspěvky. Možná to byl i důvod, proč se někteří odhlásili.

V Planet IX plánuji časem vytvořit silný tým, který bude budovat virtuální svět, pokusíme se spojit pozemky, abychom z nich vytvořili NFT a měli pasivní příjem. Proto by mělo být naším cílem nakoupit dle svých možností co nejvíce PIX, jakmile budou uvolněny další balíčky. Pořád je to nejlevnější způsob, jak je získat. Nepříjemné je, že neovlivníme, kde nám systém pozemek umístí. Druhou možností je koupit pozemek na Marketplace, zde je výhoda, že kupujeme pozemek (PIX) se známým umístěním. Nevýhoda je, že tyto pozemky jsou podstatně dražší, než kdyby byly v balíčku. Např, PIX u Bílého domu v USA se prodává za cca 2000 USD.

Pravidelně probíhají tomboly – Raffles, pokud máte lístky do tomboly ve své Wallet peněžence, tak můžete zkusit  štěstí a vyhrát  NFT orientační bod. Ze všech transakcí, které v jeho okruhu proběhnou, máte provizi. Okruh (poloměr) je různý, od 25 do 1000 km. NFT s velkým okruhem jsou nejžádanější, jsou tzv ,Special Raffles, počet lístků se pohybuje od 1000 do 2000. Většinou je nemožné se k nim dostat, protože jsou do 3 vteřin vyprodány. Alespoň mě se to ani jednou nepodařilo a to jsem zkoušel různé “finty”.

Nějak na stránkách nefunguje hodnocení pomoci hvězdiček, alespoň u mě ne. Možná je to tím, že mě podle IP adresy počítače k hodnocení nepustí. Jestli to funguje někomu jinému, tak poprosím napsat do komentáře, abych věděl, na čem to stojí.

Dosud vidělo:194Dnes vidělo:1