Pozor na podvodníky

přeložil jsem z blogu Crowd1 dva články, protože mám zájem na tom, abyste nenaletěli podvodníkům, kterých je na internetu plno. Firma na ně sama upozorňuje, protože jí dělají špatnou pověst a reklamu. Stojí za to si to přečíst, protože jejich falešnými profily a účty na sociálních sítích se to jenom hemží. Podívejte se, koho máte v přátelích na Facebooku nebo kdo vás sleduje na Instagramu, Twitteru, LinkedIN apod. , vložte si jeho profilovou fotografii do Google a dejte hledat podle obrázku. Asi se v některých případech budete hodně divit, když vám vyjede několik účtů s různými jmény. Pokud člověka osobně neznáte, tak ho smažte. Tohle říkám z osobní zkušenosti.

Crowd1 se začíná dařit a lidem bude generovat peníze. A o ty jde podvodníkům. Planet IX může být další zdroj příjmů pro tyhle grázly. Nyní ty slíbené články.


Zůstaňte v bezpečí a chráněni

Crowd1 je pro všechny, kteří se chtějí připojit k nejrychleji rostoucí crowd marketingové společnosti na světě. Přidat se může každý a s časem a odhodláním si můžete vytvořit skvělý vedlejší přivýdělek nebo z něj dokonce udělat svůj hlavní zdroj příjmů. Jsme mnoho skvělých věcí, ale nejsme investiční schéma a je důležité, aby to každý pochopil. Pokud byste slyšeli lidi mluvit o tom, že Crowd1 je investice, buďte prosím obezřetní. Bohužel se vyskytly případy, kdy nepoctiví lidé šířili lži a podváděli nevinné lidi a vydávali se za Crowd1. Čtěte dále tento článek a dozvíte se, jak se do Crowd1 zapojit a jak podvody rozpoznat a vyhnout se jim.

Jak se připojit k Crowd1

Vytvoření účtu Crowd1 je opravdu jednoduché a nic nestojí. Neexistuje žádný vstupní poplatek, jediné, co je potřeba k registraci u Crowd1, je odkaz sponzora a můžete začít.

Pokud jste zákazník, který má zájem o produkty Crowd1, požádejte o odkaz Sponzora. Pokud se chcete zapojit, můžete produkty doporučit ostatním jako člen. Můžete se také rozhodnout, že jako podnikatel budete pěstovat svůj vlastní crowd. Členové a podnikatelé se nazývají Partneři Crowd1.

Chraňte svou integritu

Obecným pravidlem je být vždy obezřetný, pokud něco vypadá příliš dobře na to, aby to byla pravda: pravděpodobně to tak je. Dávejte si velký pozor na sliby zisků za nic!

Pro ochranu své bezpečnosti a integrity důrazně doporučujeme, abyste si účet na Crowd1 vytvořili sami, použili svůj osobní e-mail a silné heslo. Vždy dbejte na to, aby vaše osobní údaje byly soukromé, a nikomu je nesdělujte.

Dávejte si pozor na neobvyklé požadavky na vaše peníze nebo na jakékoli platby, které po vás budou požadovány.

Pokud si nejste jisti legitimitou jednotlivce nebo firmy, věnujte čas jejich prozkoumání. Vždy je dobré vědět, k čemu se upisujete.

Vždy si dávejte pozor na to, že některým lidem může jít pouze o vaše peníze.

Crowd1 nikdy nebude v e-mailech nebo na sociálních sítích požadovat údaje o vašem účtu.

Pokud máte jakékoli dotazy týkající se vašeho účtu Crowd1, obraťte se na podporu prostřednictvím své back office.

Když si chcete přečíst více o Crowd1 a o tom, jak funguje, veškeré informace najdete zde.

Jestli si chcete přečíst více o tom, jak se vyhnout podvodům, přečtěte si náš příspěvek na blogu Crowd1 zde.

Vyhněte se podvodníkům, kteří se vydávají za Crowd1

Bylo nám oznámeno, že se šíří phishingové příspěvky a e-maily. Nezapomeňte, že Crowd1 po vás nikdy nebude chtít přihlašovací údaje a nikdy vás nebude žádat o přihlášení na stránky, které nejsou www.crowd1.com.

Pokud jste se stali obětí tohoto schématu nebo jste obdrželi jiné škodlivé e-maily či zprávy týkající se společnosti Crowd1, kontaktujte prosím podporu prostřednictvím své back office, abychom mohli problém dále řešit.

Čtěte dále a dozvíte se, jak rozpoznat phishing a jak se mu vyhnout.

Co je Phishing?

Phishing je druh počítačové kriminality, který se používá ke krádeži osobních údajů uživatelů, jako jsou přihlašovací údaje a údaje o kreditních kartách. Někdo, kdo se vydává za seriózní organizaci, kontaktuje cíl nebo cíle prostřednictvím e-mailu, telefonu nebo textové zprávy, aby je přesvědčil k poskytnutí citlivých údajů.

Společné rysy

Too Good To Be True (Příliš dobré na to, aby to byla pravda) – podvodníci mohou používat techniky, které upoutají vaši pozornost a snáze vás nalákají. Pokud vám někdo nabízí iPhone nebo tvrdí, že jste zdědili velkou částku peněz po neznámém příbuzném, jedná se pravděpodobně o podvod. Obecně platí pravidlo, že pokud se něco zdá příliš dobré na to, aby to byla pravda, pravděpodobně to pravda je!

Pocit naléhavosti – Většina kybernetických zločinců má tendenci psát e-maily, ve kterých vás nabádají k rychlému jednání, protože nabídka je k dispozici pouze po omezenou dobu. V některých případech vám mohou sdělit, že máte jen několik minut. Mohou vám sdělit, že váš účet bude smazán, pokud neaktualizujete své osobní údaje. Většina profesionálních a spolehlivých firem vždy dává zákazníkům čas, než dojde ke zrušení účtu. Nikdy nebudou zákazníky žádat o aktualizaci osobních údajů přes internet. Pokud si nejste jisti, navštivte raději vlastní webové stránky společnosti, než abyste klikali na podezřelý odkaz.

Hypertextové odkazy – Odkaz nemusí být tím, čím se zdá být. Po najetí na odkaz se zobrazí skutečná adresa URL, kam budete po kliknutí na něj přesměrováni. Může být úplně jiný, nebo se může jednat o oblíbenou webovou stránku s chybou v psaní, například “Crovd1” s písmenem V místo W.

Přílohy – Pokud jste obdrželi přílohu v podezřelém a neočekávaném e-mailu, nikdy ji neotvírejte. Tyto přílohy mohou obsahovat škodlivé viry.

Neobvyklý odesílatel – Pokud se vám e-mail, který jste obdrželi, zdá neobvyklý a vybočující z řady, nikdy jej neotvírejte. Nezáleží na tom, zda e-mail vypadá jako od někoho, koho neznáte, nebo dokonce od někoho, koho znáte; ignorujte ho a smažte.


Tolik k tomu, abychom byli všichni obezřetní. Pokud je něco hodně lákavé, většinou jde o podvod. Útočníci neustále vylepšují svoje techniky a je těžké rozeznat co je pravda a co ne. I proto Crowd1 požaduje ověření účtu a KYC (Know your customer – Poznej svého zákazníka) .Je dobré, že Crowd1 na tyto praktiky upozorňuje, protože, bohužel i mezi členy Crowdu, jsou podvodníci. Tipuju to na ty, kteří rychle vystoupali v kariéře na pozice ředitelů a vlastní fingované účty nebo pomoci chat-robotů nabírali podvodně členy, (někteří jich měli i několik stovek za den a chlubili se tím, jak jim to funguje), právě kvůli těmto lidem Crowd1 měnil plán odměn. Když nebude co krást, odtáhnou jinam. A to je dobře.  Pro nás poctivé bude více peněz na rozdělení.